Friskvårdsbidrag

Den 1 juli 2020 utökade Skatteverket det friskvårdsbidrag som företag kan ge till sina anställda skattefritt till att innefatta friskvårdstjänster som levereras digitalt. Det betyder att meditations- och mindfulnessappar är godkända av Skatteverket.

Så här använder du ditt friskvårdsbidrag

Kolla med din arbetsgivare vilka aktiviteter som är godkända och belopp. Vissa arbetsplatser ersätter medarbetaren i efterhand, i så fall betalar du för appen själv och lämnar in ett kvitto till din arbetsgivare. Andra har kuponger/checkar eller samarbeten med digitala friskvårdsportaler.

För att hämta ut ett kvitto för ditt Mindfully-abonnemang genom App Store så har du dels fått det e-postat till dig när abonnemanget skapades, du kommer också åt det via din köphistorik om du loggar in hos Apple med ditt Apple ID. Läs mer här om hur du gör.

Om du har ditt Mindfully-abonnemang genom Google Play kommer du åt kvitton genom att logga in hos Google Store, klicka på Prenumerationer & tjänster och Se köp. Läs mer här om hur du gör.

Behöver du ha ett friskvårdskvitto som uppfyller Skatteverkets krav på att bl.a. personnummer finns med? Hör av dig till support@mindfully.nu och specificera vilket abonnemang du vill köpa, ditt namn och personnummer så skickar vi en faktura med betallänk till dig inom en arbetsdag. Vi kan också ordna ett kvitto med önskad information på abonnemang som köpts via App Store, Google Play och här på vår webbsajt.

Vi finns hos följande friskvårdsportaler

Så här aktiverar du ditt köp genom en friskvårdsportal

När du har köpt ett abonnemang genom en friskvårdsportal behöver du anmäla köpet till oss. Ladda hem appen, registrera dig som användare och gå till Profil > Inställningar > Anmäl köp genom friskvårdsportal. Välj din portal och ange ordernummer eller motsvarande, vi aktiverar ditt abonnemang inom en arbetsdag. Du får ett e-postmeddelande när vi har startat abonnemanget.