Ny serie – Stresshantering

Tillsammans med psykologen Daniel Ek lanserar vi nu Stresshantering som utgår ifrån modern psykologi i form av KBT och ACT och innehåller övningar som är beprövade i studier.

Stresshantering är på ett sätt ingen raketforskning. Det handlar om att avsätta tid till att göra förändring, fundera på vad som är viktigt i livet, ta små steg, minska krav, göra saker som är återhämtande, säga nej och ta hand om relationer och kroppen. Ändå kan det vara så svårt. Hur kommer det sig? Om det vore så enkelt skulle väl ingen vara stressad utan leva i fullständig balans? 

I serien som guidas av Daniel Ek som är psykolog, mindfulnesslärare och grundare av Vänskapslabbet kommer du att få lära dig verktyg för att göra förändringar i ditt liv för att hitta mer balans i livet. Kanske är nu ett bra tillfälle att ta tag i din stress?

Sagt från serien:

Vi har bara ett liv och det är ju ändligt. Men ibland lever vi som att vi aldrig skulle dö, och som att vi hade all tid i världen till att göra det vi verkligen längtar efter. Ett dygn har 24 timmar och de kommer aldrig tillbaka. Bronnie Ware är en sjuksköterska i Australien som jobbar på hospice med personer som vet att de snart ska dö. Hon intervjuade sina patienter och frågade vad de ångrar att de gjort eller inte gjort under sina liv. Bronnie fick liknande svar från många av sina patienter och det allra vanligaste svaret var: Jag önskar jag hade haft mod att leva mitt eget liv och inte det liv andra förväntade sig av mig.

Tar dig till appen om du har den installerad och läser detta i mobilen.

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6

Utvalda artiklar

  • Ny serie – Stresshantering

    Tillsammans med psykologen Daniel Ek lanserar vi nu Stresshantering som utgår ifrån modern psykologi i form av KBT och ACT och innehåller övningar som är beprövade i studier.

  • Intervju med Kay Rung

    Kay Rung är utbildare och konsult samt driver företaget Friare Liv. Dessutom är han en av Mindfullys lärare. Här får vi lära känna honom närmare.

  • Sju tips för att skaffa sig vanan att meditera

    Vi vet att vi har skapat en vana när det känns märkligt när vi bryter den, exempelvis att gå och lägga sig utan att borsta tänderna. På samma sätt är det med meditation.