Moa och Sofia sitter och ler på en bänk
|

Meya minds – Meditation för barn & ungdomar

Sofia Kingstedt von Corswant är beteendevetare, barn- och ungdomsyogalärare, yogalärare och gymnasielärare i psykologi, mental träning och idrott & hälsa. Moa Turander är meditations- och yogalärare med tio års erfarenhet och 2011 erhöll hon en kandidatexamen i näringsfysiologi från Karolinska Institutet och Stockholms universitet. Tillsammans driver Sofia och Moa bolaget Meya minds. Där de utbildar barn och ungdomar i verktyg för mental hälsa.

I vårt samtal pratar vi om meditation och mindfulness för barn och ungdomar. Om varför vi inte är snälla mot oss själva. Att avslappning är vägen in för ungdomar. Vad som händer på mattelektionen efter en meditation. Att de vetenskapliga rönen inspirerar många unga att testa. Om att så frön och minska tröskeln för framtiden. Att idén om mindfulness inte ger resultat, utan att det är övandet som gör det. Att bjuda in lekfullhet och fantasi. Om att stunden innan läggdags är en bra stund att introducera meditation på. Att det går att börja meditera med barn som är 3–4 år. Sofia och Moa delar med sig av sina bästa tips för föräldrar och vuxna. Vi pratar om deras meditationer i Mindfully och vilka verktyg de kan ge, att vi kan öva upp snällhet, medkänsla, medvetenhet om tankar och acceptans. Sofia avslutar med att guida en meditation för hela familjen som heter Hjärtat.

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Meya minds, gå till www.meyaminds.se

Är du lärare och vill introducera meditation och mindfulness i förskola, grundskola eller gymnasium. Kontakta oss på www.mindfully.nu/skola

Vill du läsa transkriberingen av detta avsnitt hittar du den här.