Våra lärare

Du kan träffa våra lärare på den här sidan. Vi har samlat några av Sveriges ledande experter inom meditation och mindfulness.

Alex Wennhall - Våra lärare Mindfully

Axel Wennhall

Medgrundare

Axel har skapat innehållet i appen och är rösten i våra meditationer. Han är meditationscoach och författare till boken Meditation – ett inre äventyr. Axel lär ut en sekulariserad teknik, baserad på mindfulness och brinner för på att hjälpa människor att leva ett mer närvarande och meningsfullt liv. Han ligger bakom podcasten Meditera Mera som du hittar i appen. Axel är också grundare av Breathe In som arrangerar kombinerade meditations- och äventyrsresor.

Bengt Renander - Våra lärare Mindfully

Bengt Renander

Närvaro

Bengt Renander arbetar sedan 1999 som coach för individer och par, föreläsare, workshopledare och producent av Närvaropodden. Han hjälper grupper och individer att utveckla sin kreativa och lyssnande förmåga genom medvetenhet och närvaro. Bengt har skrivit sju böcker om kreativitet, utveckling, lyssnande, medvetenhet och närvaro. Han är utbildad i individ- och grupputveckling vid Psykosyntes-akademin och är certifierad handledare i sorgbearbetning.

Camilla Sköld

Camilla Sköld

Självmedkänsla

Camilla Sköld är doktor i neurovetenskap och har utövat meditation och mindfulness sedan 1999. Hon är grundare av Center for Mindfulness Sweden och är en bland knappt ett 50-tal i världen med certifiering i att utbilda MBSR-lärare från University of Massachusetts Medical School.

Daniel Ek

Daniel Ek

Social mindfulness | Stress

Daniel Ek är leg. psykolog, författare, föreläsare, meditationslärare och grundare av Vänskapslabbet som arbetar för att hjälpa människor att bli starkare, friskare och lyckligare genom sina relationer.

Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad

Varsevarande

Björn Natthiko Lindeblad var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen i 16 år, i både öst och väst. Natthiko betyder ”Den som växer i visdom”. Det var polstjärnan i hans liv. Björns liv som munk upphörde 2008, då han återvände till Sverige, och ett liv i byxor. Efter det verkade han som en av Sveriges mest uppskattade talare, inspiratörer och meditationslärare. Han blev Björn med hela svenska folket efter att varit sommarvärd i Sommar i P1, 2020 och med den självbiografiska boken ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk”. Vi minns Björn med solvarm tacksamhet. Läs mer om Björn Natthiko Lindeblad.

Petra Ellora Cau Wetterholm -  - Våra lärare Mindfully

Petra Ellora Cau Wetterholm

Naturvaro

Petra Ellora Cau Wetterholm lämnade 1987 en scenkarriär för meditationskudden och livet på ett zenbuddhistiskt tempel. Nu är hon verksam som leg. psykolog, mindfulnessledare och natur- och skogsterapiguide. Hon har tagit med sig både meditationen och den terapeutiska verksamheten ut i naturen för den särskilda kontakt och läkning den erbjuder. Hon är grundare av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och Shinrin-Yoku Sweden där hon utvecklar skogsbad och skogsterapi samt erbjuder certifierande utbildningar. Naturvaro är hennes varumärke för att göra naturbaserad meditation enkelt och tillgängligt.

Helena Kubicek Boye  - Våra lärare Mindfully

Helena Kubicek Boye

Den naturliga sömnen

Helena Kubicek Boye är leg. psykolog och utbildad mindfulnessinstruktör. I mer än femton år har hon arbetat med sömn och sömnproblem. Helena är en av grundarna till företaget Learning2sleep, har gjort en TEDx om sömn, är författare till flera böcker om sömn, samt skrivit sömnberättelser för både vuxna och barn inlästa av bland andra Mikael Persbrandt. Hon var även delaktig i Lullabies, godnattvisor för barn av artisterna Timbuktu och Mapei. Meditation och mindfulness har hon ägnat sig åt sedan mer än tio år tillbaka och ser detta som en naturlig del av både sin vardag som psykolog och människa.

Fefe - Våra lärare Mindfully

Fefe Bogaeus

Yoga Nidra

Fefe Bogaeus har sedan fem år tillbaka arbetat som yogalärare runtom i Stockholm och har sedan tidigare en kandidatexamen i praktisk filosofi från Uppsala universitet och magisterexamen i praktisk kunskap från Södertörns Högskola. Hans huvudintresse är att försöka formulera hur filosofi och själv-reflexivt tänkande kan sättas i praktik. Med hans gode vän Kakan och deras kära Rhabarberum organiserar de kurser och läger kring samvaro, fnulande, tupplurer samt must och muskler. I Mindfully guidar Fefe dig som lyssnar genom kroppsmeditationer, kontemplationer och sagor.

Magnus Fridh

Magnus Fridh

Andning

Magnus Fridh har utövat yoga och meditation i 35 år. Han undervisar i yoga, mindfulness och meditation och har genom akademiska studier i indologi med inriktning på tibetansk kultur och språk fördjupat sig inom ämnet. Magnus är författare till boken ”Viloläge (mindfulness och meditation i vardagen)” samt ”Att vara stilla när allt skyndar”.

Sofia Kingstedt von Corswant

Meditationer för barn & unga

Sofia är beteendevetare, barn – och ungdomsyogalärare, yogalärare och gymnasielärare i psykologi, mental träning och idrott & hälsa. Sofia har tjugo års erfarenhet av yoga och meditation. Efter att ha jobbat som gymnasielärare i sju år, bedrivit skolövergripande projekt och varit förstelärare i hälsa ville Sofia låta fler barn och ungdomar ta del av den kunskap och verktyg som finns för att förebygga och motverka psykisk ohälsa. Vilket fick henne att grunda Meya minds (då Yogiteens) 2018.

Mats Nielsen

Öppen Medvetenhet

Tillsammans med Magdalena Mecweld utbildar och inspirerar Mats instruktörer i yinyoga, meditation och leder workshops sedan 2015. Mats arbetar även som psykosyntesterapeut. Han har de senaste 20 åren fördjupat sig i flera former av buddistisk vipassanameditation, och åker regelbundet på längre retreater. Han är även med i Vipassanagruppens styrelse.

Lasse - Våra lärare Mindfully

Lasse Lychnell

Självledarskap inifrån och ut

Lasse Lychnell är forskare och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm med fokus på inre utveckling, ledarskap och globala utmaningar. Han har bland annat varit med och skrivit kapitel till böckerna “Revolutionizing Sustainability Education” och ”The Routledge Companion of Mindfulness at Work”. Lasse Lychnell driver även det egna bolaget Being in Business som ger workshops och kurser i självledarskap inifrån och ut. Bland företagen Lasse arbetat med finns bland annat SVT, SR, PwC, Handelsbanken, CGI, SPP Konsult, Sweco, Swedbank, Tre och Kungliga Dramatiska Teatern.

Karin - Våra lärare Mindfully

Karin Åhgren

Kakans Godnattsagor A till Ö

Karin ’Kakan’ Åhgren har levt med självutvecklingens nyfiket färgade flagga på sin cykel sedan tidig tonåren, och har arbetat som yoga- och träningslärare sedan 2014. Hon är speciellt passionerad över funktionell träning, somatisk smärta och emotionella trauman, och hur vi med hjälp av kroppslig närvaro – såväl emotionellt som mentalt och fysiskt – kan finna läkning och ökat välbefinnande i vår tillvaro. Till vardags jobbar hon som Osteopat (D.O.) och på sin lediga tid ägnar hon sig åt sagoskrivande om en skara karaktärer, platser och livshändelser från vårt svenska alfabets början till slut. Och det är just dessa sagor hon läser upp i Mindfully.

otto simonsson

Otto Simonsson

Insikter

Otto Simonsson är en lovande svensk forskare inom meditation och psykedeliska substanser och han arbetar som postdoktor vid Karolinska institutet. Otto skrev sin doktorsavhandling vid Oxfords Universitet där han bland annat forskade på effekterna av mindfulness- och compassionbaserade metoder när det gäller affektiv polarisering. 

Micke Gunnarsson

Micke Gunnarsson

Välkommen hem

Micke Gunnarsson är bland annat författare, föreläsare och inspiratör. Han brinner för att stärka människors inre ledarskap och framförallt våra relationer med barn och unga. Han har en bakgrund som barnskötare och pedagog men har de senaste tjugo åren arbetat som samhällsentreprenör. Micke har sin egen app och han har även skrivit boken Medvetet föräldraskap tillsammans med Caroline Bankler. Micke vill peta oss i sidan, få oss att vakna till lite mer, men endast med budskap av kärlek och en starkare uppkoppling.

Kay Rung  - Våra lärare Mindfully

Kay Rung

Nonviolent Communication

Kay Rung är utbildare och konsult sedan 25 år och han driver även bokförlaget Friare Liv som ger ut böcker om medveten kommunikation. Han är intresserad av att förstå och lära ut hur vi kan gå från teori till praktik när det kommer till kommunikation, så att vi kan lösa komplexa problem och göra livet roligare och bättre medan vi är här. Han är ansvarig för Friare Livs årslånga träningsprogram i kommunikation samt hjälper organisationer på deras resa till självorganisering och självledarskap.

sheila arnell

Sheila Arnell

Andning

Sheila Arnell har utövat yoga och meditation i 9 år och hon är utbildad inom yoga både på studios och universitet. Sheila undervisar ashtanga-, yin- och hathayoga, breathwork/pranayama och meditation. Hon arbetar även med kvinnohälsa och cyklisk medvetenhet. Sheilas röst känner ni säkert igen från podcasten ”About Yoga & Meditation” och hon skriver regelbundet artiklar om hälsa ur olika perspektiv. 

Moa Turander sitter på en bänk

Moa Turander

Meditationer för barn & unga

Moa är meditations- och yogalärare med tio års erfarenhet. 2011 erhöll hon en kandidatexamen i näringsfysiologi från Karolinska Institutet och Stockholms universitet. Med Moas egna upptäckt av effekten i meditation och yoga, och förståelsen av hur kroppen och vårt mentala välbefinnande hänger ihop, har intresset för mental hälsa bland våra unga vuxit och växer med varje barn- & ungdomsgrupp vars viktiga resa Moa får vara med på.

Magdalena Mecweld

Öppen Medvetenhet

Magdalena har jobbat som journalist, har en fil.kand i idéhistoria och skrivit böckerna ”Vila dig i form med yinyoga” och ”Vila dig stark med yinyoga”. Hon har sedan 2004 fördjupat sig i flera former av vipassanameditation och åker regelbundet på längre retreater. Hon är med i Vipassanagruppens styrelse och utbildar och inspirerar instruktörer i yinyoga, meditation och leder workshops.