Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen i 16 år, i både öst och väst. Natthiko betyder ”Den som växer i visdom”. Det var polstjärnan i hans liv. Björns liv som munk upphörde 2008, då han återvände till Sverige, och ett liv i byxor. Efter det verkade han som en av Sveriges mest uppskattade talare, inspiratörer och meditationslärare. Han blev Björn med hela svenska folket efter att varit sommarvärd i Sommar i P1, 2020 och med den självbiografiska boken ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” som han skrev tillsammans med Caroline Bankler och Navid Modiri. Den 17 januari 2022 valde Björn att gå ur tiden efter en tids sjukdom i ALS. Vi minns Björn med solvarm tacksamhet.

Björn Natthiko Lindeblad

Meditationer med Björn Natthiko Lindeblad i Mindfully

I den svenska meditationsappen Mindfully finns över 50 guidade meditationer av Björn Natthiko Lindeblad med bästa möjliga ljudkvalitet. I meditationerna hjälper Björn lyssnaren att få kontakt med sin egen visdom som många upptäckt efter att läst boken ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” eller efter att lyssnat på hans avsnitt i Sommar i P1.

Björn Natthiko Lindeblad menade att vi behöver sluta att argumentera mot verkligheten för att få kontakt med vår egen visdom. I hans meditationer guidar han lyssnaren att sitta som auktoriteten i sitt eget universum utan att luta sig in en tänkt framtid och utan att luta sig tillbaka i en tänkt dåtid. I sann utforskande anda kan vi då vända uppmärksamheten mot vårt eget centrum, och undersöka vad som är det enda som inte kommer och går. Vad är det enda som består?

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6

Serier med Björn Natthiko Lindeblad

Lär känna dig själv med hjälp av Björn i Mindfully

Mindfully har det största utbudet av guidade svenska meditationer, framtagna av Sveriges ledande experter. Mindfully är både för dig som vill lära dig att meditera, och dig som vill gå djupare i ditt inre äventyr. I meditationerna med Björn Natthiko Lindeblad bjuds du in att lära känna dig själv på ett djupare plan och komma i kontakt med din sanna natur. Något som Björn kallade för Varsevarandet.

Ladda ner Mindfully

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6