Meditation app

Det finns många olika sätt att lära sig att meditera på. Det kan till exempel vara att gå på en mindfulnesskurs, åka på en retreat, via klasser på en yogastudio eller med en meditationsapp. Den stora fördelen med en meditation app är att du kan meditera var som helst och när som helst.

De senaste åren har en uppsjö av internationella meditationsappar hjälpt människor världen över att upptäcka meditation. I Sverige har de flesta mediterat med internationella appar, oftast på engelska som språk. De som börjar använda en meditationsapp får ofta hjälp med stress, sömnsvårigheter, oro och ångest, men potentialen är betydligt större än så. Det kan bli livets mest spännande äventyr.

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6

Mindfully en svensk meditationsapp

Meditation app Mindfully lanserades hösten 2020 med syfte att få hela Sverige att upptäcka meditation för att hjälpa människor att leva ett mer närvarande och hälsosamt liv. Med över 250 guidade meditationer har appen det största utbudet av guidade meditationer och kunskap inom mindfulness på svenska. Appen uppdateras dessutom löpande med nytt innehåll framtagna av Sveriges ledande experter. Välkommen till ditt inre äventyr!

Det som skiljer Mindfully från många andra meditationsappar förutom att den är på svenska är att du hittar en unik blandning av bredd och djup. Här kan du enkelt lära dig att meditera eller gå djupare i din inre resa. Därför består appen av två delar: Meditation & Kunskap. 

Mindfully-appen utomhus

Meditation App

Kunskap

Våra meditationslärare

Vi har samlat några av Sveriges ledande experter inom meditation och mindfulness. Ordet Mindfully betyder att vara närvarande och agera medvetet i i livet. Vi mediterar inte för att bli bra på meditation, vi mediterar för att bli bra på att leva. För oss innebär det att vi har med oss insikterna, närvaron och medkänslan i vardagen. Våra lärare har därför tagit fram olika meditationsserier i appen som kan hjälpa dig som vill leva ditt liv i närvaro.

Axel Wennhall

Axel är medgrundare av Mindfully och har skapat vårt originalinnehåll i appen. Tillsammans med honom kan du lära dig att meditera i Mindfullys Meditationsresa eller i någon av våra enskilda meditationer. För dig som vill lära dig teorin bakom mindfulness kan du lyssna på Insikter eller Podcastsamtal där han möter några av världens ledande experter. Axel är författare till boken Meditation – ett inre äventyr och även grundare av Breathe In som arrangerar kombinerade meditations- och äventyrsresor.

Bengt Renander

Bengt Renander har tagit fram meditationsserien Närvaroskolan i appen. Där delar han med sig av sina lärdomar och insikter från över 20 års erfarenhet av närvaro och medvetenhet. Han menar att medvetenhet och närvaro inte är ett mål att nå, det är en väg att gå. Bengt Renander arbetar som coach för individer och par, föreläsare, workshopledare och producent av Närvaropodden. Bengt har dessutom skrivit sju böcker om kreativitet, utveckling, lyssnande, medvetenhet och närvaro.

Camilla Sköld

Camilla Sköld har tagit fram meditationsserien Självmedkänsla i appen. Där bjuder hon dig att upptäcka din inre medkännande röst så att du kan bli din egen bästa vän baserat på den senaste forskningen. Camilla Sköld är medicine doktor i neurovetenskap och grundare av Center for Mindfulness Sweden. Hon har utövat meditation och mindfulness sedan 1999 och är en bland knappt ett 50-tal i världen med certifiering att utbilda MBSR-lärare från University of Massachusetts Medical School.

Daniel Ek

Daniel Ek har tagit fram meditationsserien Social mindfulness i appen. Det är för dig som vill fördjupa din relation till någon samtidigt som du tränar medvetenhet, mod och välvilja. Du mediterar och gör övningarna tillsammans med en annan person som är öppen för en liten utmaning. Daniel är grundare av Vänskapslabbet som arbetar för att hjälpa människor att bli starkare, friskare och lyckligare genom sina relationer. Han är även leg. psykolog, författare, föreläsare och meditationscoach.

Petra Ellora Cau Wetterholm

Petra Ellora Cau Wetterholm har tagit fram meditationsserien Naturvaro i appen. Det är en serie guidningar och meditationer för naturkontakt och naturupplevelser. Naturvaro är det som väcks av vår egen, naturliga förmåga till närvaro när vi är varse naturen omkring oss. Petra är leg. psykolog, mindfulnessledare och grundare av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och Shinrin-Yoku Sweden där hon utvecklar skogsbad och skogsterapi samt erbjuder certifierade utbildningar.

Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad har två serier i appen, Varsevarande och Retreater med Björn. Meditationerna och föredragen som du kan lyssna på i hans serier har spelats in vid tidigare tillfällen, oftast på hans retreater men har redigerats för att få bästa möjliga ljudkvalitet. Björn var buddhistmunk i 16 år och verkade efter det som talare, inspiratör och meditationslärare. Han blev Björn med hela svenska folket efter att ha varit sommarvärd i P1 och med sin självbiografiska bok ”Jag kan ha fel”. Vi minns Björn med solvarm tacksamhet.

Helena Kubicek Boye

Helena Kubicek Boye har tagit fram meditationsserien Den naturliga sömnen i appen. Serien är framtagen för att hjälpa dig att sänka din stress, fokusera på närvaro, andetag och hjälpa dig att hitta din naturliga sömn, vilket i förlängningen ger en bättre hälsa. Helena är leg. psykolog och utbildad mindfulnessinstruktör och har i över 15 år arbetat med sömn och sömnsvårigheter. Hon är författare till flera böcker, medgrundare av Learning2sleep och har gjort en TEDx om sömn.

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6

Prova meditationsappen Mindfully gratis

Meditationsappen Mindfully finns för både iPhone och Android och är gratis att ladda ner. Lås upp allt innehåll med en 14 dagars gratis provperiod genom att välja ett abonnemang. Avsluta närsomhelst under provperioden utan att debiteras.

Ladda ner Mindfully