Nu lanserar vi meditationer för barn och ungdomar

Tillsammans med Sofia Kingstedt von Corswant och Moa Turander från Meya minds släpper vi nu två nya serier – guidade meditationer för barn och ungdomar.

Varannan 15-åring i Sverige upplever någon form av psykiska besvär. WHO:s främsta rekommendation är att ge barn och unga undervisning i psykisk hälsa. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste studie på psykisk ohälsa är det dubbelt så vanligt att ungdomar mår dåligt idag, än för tio år sedan. Samtidigt har de senaste decenniernas forskning inom mindfulness visat att meditation bland annat kan minska stress och ångest samt öka fokus och medkänsla. Evidensbaserade verktyg för att stärka psykisk hälsa finns tillgängliga, men dessvärre känner få till dem. Men det är precis det vi hoppas åstadkomma med våra nya meditationer för barn och ungdomar.     

Därför har vi på Mindfully tagit fram meditationer tillsammans med Sofia Kingstedt von Corswant och Moa Turander som driver Meya minds och som har utbildat över 3500 barn och ungdomar i verktyg för mental hälsa. Meditationerna har fyra fördjupningsområden: koncentration, vila och återhämtning, medvetenhet om tankar och känslor samt självmedkänsla. I serien för barn får de bland annat meditera till Den magiska penseln, Ballongen och Skicka presenter av kärlek. I serien för ungdomar får de lyssna till meditationer som Hej tanke – inte nu, Chilla och Mitt självvärde. De rekommenderade åldrarna är 4–11 år för barn och 12 år och uppåt för ungdomar men utforska gärna vilka meditationer som passar er bäst.

Tar dig till appen om du har den installerad och läser detta i mobilen.

Meditation på svenska

4.7
4.8
4.6

Utvalda artiklar

  • Ny serie – Stresshantering

    Tillsammans med psykologen Daniel Ek lanserar vi nu Stresshantering som utgår ifrån modern psykologi i form av KBT och ACT och innehåller övningar som är beprövade i studier.

  • Intervju med Kay Rung

    Kay Rung är utbildare och konsult samt driver företaget Friare Liv. Dessutom är han en av Mindfullys lärare. Här får vi lära känna honom närmare.

  • Sju tips för att skaffa sig vanan att meditera

    Vi vet att vi har skapat en vana när det känns märkligt när vi bryter den, exempelvis att gå och lägga sig utan att borsta tänderna. På samma sätt är det med meditation.